Wonen

We bieden een veilige en overzichtelijke leefgemeenschap. Op de Buurderij wordt de bewoners zoveel mogelijk geleerd om structuur aan te brengen in hun eigen leven en ook om hun vrije tijd in te delen. Zo neemt de zelfredzaamheid toe. Soms ontstaan er mogelijkheden om, op termijn, te kunnen gaan wonen in een meer zelfstandige vorm van (begeleid) wonen.  

de woonruimten

Er zijn een gemeenschappelijke woonkeuken en woonkamer. Buurderij de Wilde Haan heeft negen appartementen waarvan zeven beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. De twee andere kamers hebben een gezamenlijke douche en toilet.  Alle negen appartementen hebben een eigen toegang tot de grote lommerrijke tuin maar hebben ook een eigen terras/tuintje.

Persoonlijke Ontwikkeling

Professionele begeleiding biedt binnen een kleinschalige leefgemeenschap de veiligheid, die de basis vormt voor verdere ontwikkeling. Er wordt gezamenlijk een persoonlijk zorgplan opgesteld, waar doelen en begeleidingsafspraken in worden geformuleerd. De begeleidingsbehoefte wordt daardoor op maat ondersteund, variërend van begeleiding bij praktische huishoudelijke zaken, zoals wassen en koken tot ondersteuning bij het onderhouden van werk- en familiecontacten en bij integratie/socialiseren in buurt en verenigingen.